Woorden kunnen niet alles zeggen en niet alle gevoelens laten zich makkelijk onder woorden brengen.

Beeldende Therapie

Wat ons allen verbindt is dat wij kleerscheuren oplopen in ons leven. Vaak is er dan ook een deel in ons dat iets wil veranderen aan de gevolgen en de oorzaken daarvan, zoals het gevoel van vastzitten, ‘burn-out’ zijn, of wat het dan ook is.

Past het leven dat je nu leidt voldoende bij je? Met die vraag gaan we aan de slag. Kleine veranderingen in doen of in denken, kunnen je al een stuk op weg helpen om dichter bij je zelf te komen.

Waar gaat het om bij Beeldende Therapie?

De taal die beeldende therapie gebruikt is het werken met materialen. Je drukt je vooral uit via materialen en minder met woorden.

Met het uitbeelden van wat je bezighoudt spiegel je jezelf in het materiaal waarmee je werkt. Je ervaart al concreet dat je in beweging kunt komen met datgene wat je graag anders wilt, wat beter bij je past. Het is maatwerk.

Door iets te gaan doen met het gekozen thema (bijvoorbeeld grenzen, kwaliteiten, sociale netwerk) en daarbij passende materiaal, kun je ervaren wat er aan de hand is en wat je wilt veranderen. We kijken samen naar voor jou geschikte materialen, bijvoorbeeld verf, klei, collages, mergel, en het doel is niet om daar iets “moois” van te maken.

Het werkstuk dat je maakt is altijd goed want het is jouw hoogsteigen interpretatie en uitingsvorm.

Je krijgt na een sessie ook een suggestie mee om je te helpen focussen op voor jou belangrijke thema’s.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt of meer wilt weten.